• SAP TechEd 2018: chatbots, ‘Code Jams’ en cloudvrees

  Onze Developer Remco Broen was eind oktober voor het jaarlijkse ‘uitje’ weer afgereisd naar Barcelona. Niet zoals velen voor een bezoek aan het beroemde stadion Camp Nou maar voor de jaarlijkse SAP-beurs, de TechEd. Ook zonder de onnavolgbare dribbels van Lionel Messi of het zoveelste ‘bijtincident’ van Luis Suárez wist Remco zich prima te vermaken. Hij zette liever zijn tanden in de nieuwste SAP-snufjes en kwam opvallend enthousiast terug.

  Lees verder
 • Met ‘Es A Pee’ maak je nog eens wat mee!

  Werken met SAP stoffig? Het is maar hoe je het bekijkt. In eerdere blogs hebben we al uitstapjes gemaakt naar het Formule 1-circus, Hollywood en zelfs mini-robots in ons bloed. Ons laatste uitstapje ging naar Zuid-Amerika, in dit geval letterlijk. Het leverde een fraai verhaal op over kunst- en vliegwerk, globalisering en overleven met Uber.

  Lees verder
 • Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats...!

  ‘Drive all night’ van Springsteen, 'On the road again’ van Willie Nelson, ‘Highway Star’ van Deep Purple en mijn persoonlijke favoriet: ‘Born to be wild’ van Steppenwolf. Zomaar wat epische songs over het plezier van auto- en motorrijden. Gezien het onophoudelijke fileleed van tegenwoordig zijn songs als ‘We’re on the road to nowhere’_ van Talking Heads en AC/DC’s ‘Highway to Hell’ helaas toepasselijker. Hoe staat het eigenlijk met ICT-technologie als deeloplossing voor onze dagelijkse kudderoutine?

  Lees verder
 • Hackers maken geha(c)kt van beveiliging softwareleveranciers

  Met een bestand van meer dan tweehonderd miljoen klanten bezorgt Ticketmaster massa’s mensen een heerlijk avondje muziek. De negatieve berichten van de laatste maanden klinken de kaartjesverkoper zelf niet bepaald als muziek in de oren. Zo werd op de site een paar minuten abusievelijk een concert van One Direction aangekondigd en heeft men onder forse druk Seatwave uit de lucht gehaald dat, vaak peperdure, secundaire tickets verkocht. De recente hack via softwareleveranciers van Ticketmaster kwam daar nog eens bij.

  Lees verder
 • Jippiekajee, ik zit in de ICT!

  Men keek anders tegen bepaalde veiligheidsrisico’s aan dan wij maar de klant is koning dus moest dat binnen enkele dagen klaar zijn. Complicerende factor in dit verhaal is dat veel bedrijven wereldwijd opereren waardoor er vrijwel altijd wel iemand in de organisatie aan het werk is. Dus liggen weekenden voor de hand voor onderhoud. Dag plannen met het gezin! Normaliter ben ik wat terughoudend waar het gaat om Artificial Intelligence maar deze week had ik wel wat extra hersens kunnen gebruiken!

  Lees verder

"Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op"