• Met ‘Es A Pee’ maak je nog eens wat mee!

  Werken met SAP stoffig? Het is maar hoe je het bekijkt. In eerdere blogs hebben we al uitstapjes gemaakt naar het Formule 1-circus, Hollywood en zelfs mini-robots in ons bloed. Ons laatste uitstapje ging naar Zuid-Amerika, in dit geval letterlijk. Het leverde een fraai verhaal op over kunst- en vliegwerk, globalisering en overleven met Uber.

  Lees verder
 • Hackers maken geha(c)kt van beveiliging softwareleveranciers

  Met een bestand van meer dan tweehonderd miljoen klanten bezorgt Ticketmaster massa’s mensen een heerlijk avondje muziek. De negatieve berichten van de laatste maanden klinken de kaartjesverkoper zelf niet bepaald als muziek in de oren. Zo werd op de site een paar minuten abusievelijk een concert van One Direction aangekondigd en heeft men onder forse druk Seatwave uit de lucht gehaald dat, vaak peperdure, secundaire tickets verkocht. De recente hack via softwareleveranciers van Ticketmaster kwam daar nog eens bij.

  Lees verder
 • Jippiekajee, ik zit in de ICT!

  Men keek anders tegen bepaalde veiligheidsrisico’s aan dan wij maar de klant is koning dus moest dat binnen enkele dagen klaar zijn. Complicerende factor in dit verhaal is dat veel bedrijven wereldwijd opereren waardoor er vrijwel altijd wel iemand in de organisatie aan het werk is. Dus liggen weekenden voor de hand voor onderhoud. Dag plannen met het gezin! Normaliter ben ik wat terughoudend waar het gaat om Artificial Intelligence maar deze week had ik wel wat extra hersens kunnen gebruiken!

  Lees verder
 • Het gevaar van (teveel) gemak

  Telebankieren, navigatie en zelfs zelfrijdende auto’s. Maar ook je boodschappen laten bezorgen en straks afrekenen zonder kassa en met gezichtsherkenning (u weet wel: Amazon Go). Het wordt ons allemaal wel erg makkelijk gemaakt. Nadelen aan onze gemakzucht zijn er helaas ook te over en die hebben verstrekkende gevolgen. Gevolgen die we vaak, gemakshalve, zoveel mogelijk naast ons neerleggen.

  Lees verder
 • Om ziek van te worden

  Een griepje is lang niet zo onschuldig als het klinkt. Toch worden er minder beveiligingsmaatregelen tegen genomen dan tegen computervirussen. Terwijl we een aantal daarvan, met een beetje fantasie, bijna 1-op 1 van computerbeveiliging kunnen overnemen.

  Lees verder

"Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op"