SAP BRFplus

SAP Business Rules Framework Plus (BRF+ / BRFplus) is het Business Rules Management Systeem van SAP. Het maakt onderdeel uit van de ABAP stack, en hierdoor hebben alle SAP applicaties de mogelijkheid om BRFplus te gebruiken. Daarnaast is het echter ook mogelijk om Web Services te genereren, zodat BRFplus als een Service kan worden aangeboden in een SOA landschap, ongeacht het Software Platform dat deze service aanroept.

Wat kan er met BRF+ gerealiseerd worden?

Momenteel is het zo dat de business logica bij de meeste bedrijven in de applicaties zelf aanwezig is (hardgecodeerd), of men maakt gebruik van eigen maatwerktabellen die worden geraadpleegd binnen een applicatie om bepaalde keuzes te maken. Bij elke wijziging in Business Logica is weer een change nodig die door IT moet worden geimplementeerd.

Met BRFplus is dit verleden tijd. Door het gebruik van SAP’s eigen Business Rules Management Systeem is het voor Business Users nu mogelijk om uitermate flexibel en eenvoudig zelf de Business Logica te modelleren en te onderhouden. Indien er wijzigingen nodig zijn in de Business Rules (b.v. door gewijzigde wetgeving), hoeft men alleen nog maar de wijzigingen in BRFplus door te voeren. Wijzigingen in de applicatie zijn niet meer noodzakelijk.

BRFplus kan onder meer gebruikt worden bij data validaties, derivaties, calculaties, en configuraties.

Voordelen SAP BRFplus:

  • IT niet meer verantwoordelijk voor de correcte Business Rules
  • BRFplus biedt de Business Users de mogelijkheid om zelf te Business Rules te onderhouden
  • Snelle realisatie van initeel idee tot implementatie
  • Geen setup kosten
  • Uitermate flexibel op te zetten en te onderhouden
  • Transparant: alle Business Logica is aanwezig in de BRFplus Repository