SAP Solution manager

SAP Solution Manager is een centraal product binnen de SAP Netweaver omgeving. Het voorziet in een volledig scala van technische en functionele mogelijkheden, gericht op het onderhouden van het volledige SAP landschap op een gecentraliseerde wijze. Solution Manager biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

Operationeel Beheer

SAP Solution manager voorziet in het technisch beheer van het gehele SAP landschap. Vanuit de Solution Manager kunnen problemen geconstateerd en direct verholpen worden, maar ook het plannen en uitvoeren van technische upgrades kan centraal via Solution Manager gebeuren. Solution Manager zorgt ook voor een rechtstreekse verbinding met SAP voor service requests en afhandeling van SAP Messages.

IT Service Management

SAP Solution Manager biedt een uitgebreide ServiceDesk functionaliteit, voor het inleggen, onderhouden en afhandelen van incidenten binnen het SAP landschap. Geautomatiseerde melding van incidenten op basis van technische problemen behoort tot de mogelijkheden, alsmede het aansluiten van een bestaande servicedesk oplossing, zoals BMC Remedy.

Business Process Management

SAP Solution Manager stelt U in staat om uw bedrijfsprocessen te modelleren, te documenteren en te onderhouden. Naast het onderhouden en monitoren van bedrijfsprocessen stelt dit u in staat om bottlenecks te identificeren en te rapporteren op KPIs binnen uw bedrijf.

Change Control Management

SAP Solution Manager bezit uitgebreide change management functionaliteiten, aangevuld met project management, versiemanagement, transportbeheer en testmanagement. Het is mogelijk om volledig geautomatiseerd projecten en changes uit te rollen van blueprinting tot realisatie en beheer, met daarbij vele mogelijkheden tot het implementeren van quality gates en geautomatiseerd testen. Als laatste kan Solution Manager voorzien in een documentatie omgeving waarin projectdocumentatie opgeslagen wordt en door middel van digitale handtekeningen wordt beheerd.

SAP Solution Manager is ITIL gecertificeerd voor maar liefst 15 processen, en sluit dus perfect aan op een volwassen IT organisatie van elke omvang en complexiteit.

Wat kan Vigour ICT Consulting voor uw organisatie betekenen?

De consultants van Vigour ICT hebben jarenlange ervaring in het efficient houden van het SAP systeem. Naast de implementatie van systemen, biedt Vigour ICT Consulting klanten technical services voor optimalisatie en een up to date SAP systeem. Dankzij de jarenlange ervaring en deskundigheid van onze consultants kunt u een gedegen service en advies verwachten. Onze medewerkers zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en producten op het gebied van SAP. Een combinatie van expertise, kennis en ervaring met een flexibele werkhouding maakt Vigour ICT Consulting tot een betrouwbare IT-partner.