SAP Business Connector

In de hedendaagse zakenwereld is het van belang om informatiesystemen te hebben die efficiënt en veilig met elkaar communiceren. Met de SAP Business Connector heeft u niet alleen een softwaresysteem dat systemen met elkaar verbindt, maar ook alle gangbare internetstandaarden ondersteund, zoals http en XML. SAP Business Connector is een interface die voorziet in berichtgeving en routing. Deze software kan worden ingezet voor het communiceren van XML berichten tussen SAP systemen of non-SAP systemen.

SAP experts zorgen voor verbeterde bedrijfscommunicatie

De consultants van Vigour ICT Consulting worden vaak ingezet om diverse systemen technisch te integreren. De SAP Business Connector is een van de systemen die het mogelijk maakt om externe software modules te verbinden met SAP-systemen. Deze onafhankelijke tool maakt geen verschil in de componenten waarmee het werkelijke systeem op dat moment aan het communiceren is. Het betreft een soort middleware component die functioneert als communicatiekanaal tussen ten minste een R/3 systeem en een derde systeem. Denk hierbij aan de uitwisseling van data gegevens van verkoop- of leverancierssystemen met uw eigen systeem.

Volledig complete proces integratie

SAP Business Connector heeft veel overeenkomsten met SAP PI, waaronder het gebruik van de Remote Function Call, het gebruik van http, FTP en e-mail, het verwerken van BAPI’s en IDoc’s en standaard XML data en het gebruik van de grafische mapping tool. Het belangrijkste verschil is dat SAP PI tot de SAP NetWeaver technologie suite behoort. In de nieuwe mySAP omgevingen is het niet mogelijk om de Business Connector te gebruiken. In dat geval en wanneer er sprake is van een uitgebreide workflow, is SAP PI de oplossing. Lees hier meer over SAP PI. Neem contact op met de experts van Vigour ICT Consulting voor een uitgebreid advies over de mogelijkheden in uw organisatie.