Kijk eens goed onder de ‘motorkap’ van SAP

U hoort het anderen, en misschien ook uzelf, vast wel eens zeggen: ‘Ik wist niet dat dat ding dit ook kon!’. Dat kan variëren van een mobieltje (‘Hè? Kan ik met mijn telefoon ook Tv kijken?’) tot je nieuwe televisie (‘Hé! Je kunt meerdere zenders tegelijk kijken. Handig!’) en zelfs je auto (‘Zit er park assist op? Had ik dat maar eerder geweten!’). Ook bij Vigour horen we onze klanten zich regelmatig verwonderen over ‘verborgen’ mogelijkheden, maar dan van SAP.

Aha-erlebnis

Deze klanten hebben in wezen geluk, want er zijn ook de nodige SAP-gebruikers die deze aha-erlebnis (nog) niet hebben gehad. En dat is jammer want deze latente functionaliteiten kunnen u het zakelijke leven een stuk makkelijker maken. We merken bijvoorbeeld dat mogelijkheden van de user interface onbenut blijven maar zeker ook de zogenoemde business rules. Met het Business Rules Framework binnen SAP, BRF+, kunnen vrij gemakkelijk bepaalde (logica)regels of (beslissings)processen zonder codering of nieuwe programmering op gelijksoortige regels of situaties worden toegepast. Daar is ook geen extra licentie voor nodig en ze kunnen door gebruikers zelf onderhouden worden. Zo kun je voor verschillende vestigingen binnen je bedrijf eenvoudig definiëren welke documenten je per vestiging moet laten aanmaken. Om maar een voorbeeld te noemen.

Onbekend maakt onbemind

Met BRF+ hebben we voor een bekende leverancier van onderdelen voor computerchips autorisatieprotocollen opgesteld. Die regelden min of meer automatisch welke werknemers na een overname wel of geen toegang kregen tot bepaalde bedrijfsgevoelige informatie. Maar ook veel innovatieve en handige SAP- of Fiori-apps voor op je smartphone of tablet blijven onbekend en dus onbemind. De oorzaak van deze onbekendheid kan liggen in een gebrek aan ‘interne promotie’ van SAP. In dit verband spelen zowel de functionele consultants van Vigour als de key users bij de klant een cruciale rol. Tegelijkertijd is er vaak een zekere weerstand onder gebruikers tegen veranderingen en ‘nieuwe’ functionaliteit. Hier kan een demo, showcase of proof of concept (POC) zijn dienst bewijzen. Dus: nodig gerust een van onze ‘Vigouranten’ uit om onbenutte functies boven water te halen. En vraag de consultant dan meteen naar eventuele updates. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk(er) kan? Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van systeemintegratie en SAP-beheer? Neem dan contact op met Vigour ICT Consulting.