“Mijn werk als Developer is soms toch best spannend”

Het is ongelooflijk maar waar: er zijn nog steeds mensen bij wie ERP niet tot de verbeelding spreekt. En dat ondanks onze eerdere blogs waarin we dat beeld met een knipoog naar sport, film en IoT hebben geprobeerd bij te schaven. Zelfs onze eigen collega’s hebben nog wel eens moeite uit te leggen wat er nou zo leuk is aan hun werk. Dus hebben we ze daar even bij geholpen. We vonden in collega en mede-partner Remco Broen een ‘gewillig’ slachtoffer voor - letterlijk en figuurlijk – een blik achter de schermen.

Verantwoordelijk voor Solutions

“Ik ben in 2010 bij Vigour Consulting in loondienst gekomen. Toen ik twee jaar later aangaf plannen te hebben om te gaan freelancen, werd ik tot mijn verrassing gevraagd partner te worden. Dat sprak mij in elk geval wel tot de verbeelding. Ik ben sindsdien als Developer verantwoordelijk voor de unit Vigour Solutions. De andere twee units zijn Vigour Consulting, geleid door Jochem Dekkers en Jurgen Beijk, en Business Consulting die Harold Hensema en Peter Spekreijse onder hun hoede hebben. Veel van het ontwikkelwerk doe ik in de SAP-programmeertaal ABAP. Dat doe ik niet alleen maar samen met specialisten die op basis van een midlance-constructie werken.”

Spannende momenten

“Dat varieert van een simpel lijstje of formulier tot workflowtoepassingen zoals de routing voor verlofaanvragen en dergelijke. Het verbeteren van de User Interface van SAP is een van mijn meest tastbare werkzaamheden. Dat was ook wel nodig als ik heel eerlijk ben. Dat soort werk kan ik best een tijdje volhouden. Het opleveren van oplossingen en de testfase zijn altijd weer spannende momenten. Over het algemeen werk ik aan langdurige projecten waarbij ik maanden en in sommige gevallen zelfs jarenlang bij een opdrachtgever over de vloer kom. Soms ben ik al een maand of twee bezig met inwerken om bekend te raken met alle facetten van het bedrijf. Daarna kan het ‘bouwen’ aan de hand van klantspecificaties beginnen.”

Lekker pionieren

“Op dit moment ben ik bezig in Nieuw-Vennep, een slordige 200 kilometer van waar ik woon. Dat doe ik dan bij wijze van uitzondering op afstand, te meer omdat ik gewend ben om 24/7 allerlei functionele specificaties van over de hele wereld te ontvangen en via onder andere Skype te bespreken. Een krent in de pap is voor mij dat ik toch wel een beetje een pionier ben. Net als de vele collega-SAP Developers die ik jaarlijks op de SAP TechEd tegenkom. Lekker snuffelen aan al het nieuws dat SAP heeft ontwikkeld en waar we weer mooie dingen mee kunnen doen. Via het wereldwijde SAP Developers Network delen we ervaringen uit zodat we niet in alle gevallen het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.”